Zemnieku saimniecība “Jaunstāmeri” saņem preču zīmes “Dabīgs Produkts” izmantošanas tiesības
Publicēts 6. novembrī, 2012.
Zemnieku saimniecības “Jaunstāmeri” ražotājiem mājas vīniem, kas gatavoti no pašu bioloģiskā saimniecībā audzētām ogām un augļiem tiek piešķirta preču zīme “Dabīgs Produkts”, tādējādi apliecinot produkcijas dabisko izcelsmi un augsto kvalitāti.

“Dabīgs Produkts” apliecina produktu atbilstību kritērijiem, tie nesatur kaitīgās pārtikas piedevas vai ģenētiski modificētus produktus, kā arī to ražošana atbilst prasībām – apkārtējā vide un ražošanas process neatstāj negatīvu ietekmi uz produkta kvalitāti un dabiskumu.

Z/S “Jaunstāmeri” nodarbojas ar vīna gatavošanu no bioloģiski audzētam ogām, āboliem, pienenēm, ķirbjiem, cidonijām un citiem augļiem, tos savstarpēji kombinējot un piedāvājot vīnus ar visdažādākajām garšu niansēm. “Rūpīgi plānojam un piedomājam, lai mūsu audzētās ogas un augļi būtu maksimāli dabīgi un auguši pēc bioloģisko saimniecību principiem. Tas ļauj arī vīnam būt dabiskam un kvalitatīvam, tādēļ esam priecīgi, ka varam produktus īpaši marķēt un cilvēkiem pavēstīt par to augsto kvalitāti un dabiskumu,” atzīst z/s “Jaunstāmeri” īpašnieks Dzintars Galejs.

Jau otro gadu Z/S “Jaunstāmeri” nodrošina arī lauku tūrisma iespējas. Pilnībā rekonstruēta tēva celtā māja,izbūvēts plašs augļu pagrabs, angāra tipa zāle sanāksmju un svinību organizēšanai, uzbūvētas neparastas dīķu ieskautas kempinga mājiņas, kā arī pilnībā modernizēta senā lauku pirts. Jau šogad visas šīs tūrisma iespējas paralēli vīnu degustācijām izmantojuši vairāk nekā 300 interesenti.

Z/S “Jaunstāmeri” mājas vīnus iespējams iegādāties uz vietas saimniecībā, amatnieku tirdziņos, kā arī tas ir iekļauts vairāku kafejnīcu ēdienkartēs.

“Latvijas iedzīvotājiem ir jābūt pārliecinātiem, ka viņi, ieejot veikalā, atpazīs un varēs izvēlēties produktus, kas ir dabīgi un kas nenodarīs kaitējumu veselībai. Prieks, ka Latvijā ir šādi uzņēmumi, kas domā par pircēju labklājību, pieliek visas pūles, lai saražotu kvalitatīvus, veselīgus produktus no vietējām izejvielām un ļauj par to uzzinot, atbilstoši marķējot produkciju,” atzīmē biroja “Dabīgs Produkts” projektu vadītāja Ieva Rozenberga.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: